Повече здраве от Про Вита

ИМЕССА ООД, съвместно с МЦ ПРОВИТА провежда регулярни кампании за изследване на риска от диабет тип 2, затлъстяване, метаболитен синдром и профилактиката им Кампаниите са насочени към превенция на диабет тип 2 и метаболитен синдром, в рамките на които на територията на МЦ ПРО-ВИТА ще бъдат изследвани хора с наднормено тегло, фамилна обремененост от диабет тип 2 и възраст над 35 години, а на високорисковите сред тях ще се изследва гликиран хемоглобин. Ние искаме да се популяризира ползата от повишаване на двигателната активност, от здравословното хранене и да информираме хората какви са усложненията, предизвикани от диабет тип 2, затлъстяване и метаболитен синдром. ЦЕЛТА на кампанията е чрез партньорството между МЦ ПРОВИТА и ИМЕССА на национално ниво да се информират и открият хора, които са застрашени да се разболеят или вече са болни от диабет тип 2, а дори и не подозират за това.

Чрез тази инициатива хората ще могат да получат съвет от специалист как да се грижат за себе си, ако имат заболяване, както и как да не допуснат да се разболеят, в случай, че са предразположени. Изследването предвижда три етапа:

  1. Оценка на риска от диабет тип 2
  2. Анализ на телесния състав
  3. Изследване на гликиран хемоглобин

Координати – Медицински център ПРО-ВИТА: 1632 София, кв. „Овча купел“, ул. „Монтевидео“ 66, тел. за записване 02/ 93 79 5 79, моб. 089 996 1137, факс: 93 79 5 75, e-mail: info@provita-bg.net, www.provita-bg.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *